Vörös Tamás

„Mindig nagy örömet jelent valamilyen újnak a megismerése, felfedezése, megértése. Emellett legalább annyira boldoggá tesz, ha egy általam megszerezett tudást tovább tudok adni. Szívesen tanítok, készítek fel versenyre diákokat.”

2010 óta vesz részt az ELTE TTK Molekulaspektroszkópiai Laboratóium munkájában. 2014-ben a Magyar Kémikusok Egyesületének Nívódíját nyerte el. A Tudományos Diákköri Konferencián második és harmadik helyezést ért el. Munkáiból három nemzetközi és két hazai publikáció, továbbá öt konferencia-előadás született. A Kémia OKTV Versenybizottságának tagja, OKTV feladatok kitalálásában is részt vett. 2014-ben a rangsorban elsőként vették fel az ELTE Kémia Doktori Iskolájába. Évek óta részt vesz a Középiskolai Kémiai Lapok középiskolások számára kiírt feladatmegoldó versenyének lebonyolításában, feladatírásában, a Dürer Matematika, Kémia és Fizikaversenyen feladatokat ír, javít, valamint az Új Európa Alapítvány által is támogatott Nemzetközi Junior Természettudományi Diákolimpián induló tanulók felkészítésében vesz részt, az olimpián tanártársaival együtt fordítja és javítja a diákok feladatait.
2009-ben a MOL Tehetségtámogató Programban, majd 2013-tól a MOL Tehetségtámogató Program Klasszis kategóriájában nyert eszköztámogatást kutató és doktori munkájához.

1990

Település

Budapest

Intézmény

ELTE TTK, Kémia BSc.
ELTE TTK Vegyész MSc.
ELTE Bolyai Szakkollégium
ELTE TTK Kémia Doktori Iskola

2005: 2. Nemzetközi Junior Természettudományi Diákolimpia – bronzérem
2008: 40. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia – ezüstérem
2009: 41. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia – bronzérem
2009: Apáczai Emlékérem
2010: ELTE TTK TDK – 3. díj
2012: ELTE TTK TDK – 2. díj
2011-2014: ELTE TTK Kar Kiváló Hallgatója Díj
2011-2014: Köztársasági Ösztöndíj
2007: Kémia OKTV 10. helyezés
2008: Kémia OKTV 1. helyezés
2009: Kémia OKTV 4. helyezés
Arany Dániel Matematikaverseny: 2. helyezés (2006),, 2. dicséret (2007)

Nemzetközi Junior Természettudományi Diákolimpia (Pune, India) csapatának felkészítése, kísérőtanár: 2011: Durban, Dél-Afrika, 2012: Teherán, Irán, 2013: Pune, India, 2014: Mendoza, Argentína, 2015: Daegu, Dél-Korea
2015: Előadás a 70. Nemzetközi Molekulaspektroszkópiai Symposium-on, Champaign-Urbana, Illinois, USA.
2016: 48. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia (Tbiliszi, Grúzia): tudományos bizottsági tagság