Orosz Viktor

„Amikor 10 évesen elkezdtem az íjászatot, még nem tudtam milyen a helyes technika, a felszerelésem még játéknak sem volt elég, mégis sorra nyertem a versenyeket, és felfigyeltek rám. Ez volt a tehetség része a történetemnek. De ha ehhez nem társul szorgalom, akkor a tehetség elveszik, mert a nemzetközi versenyeken ennyivel már labdába sem lehet rúgni. A tehetség ahhoz kell, hogy egy lépcsőfokkal előrébb indulj el a csúcs felé.”

Viktor kiemelkedően teljesítő sportoló, aki egész évben megfeszített edzésmunkát végez. A magyarok közül elsőként lett a World Archery ifjúsági világbajnoka. 2013-ban 1. helyezést ért el a Teremíjász Bajnokságon, amivel új Európa- és világcsúcsot állított fel. Kiemelkedő volt a 2014-es World Archery Indoor World Championships-en (U21-es Teremíjász Világbajnokság) való szereplése, ahol aranyérmet szerzett. 2014-ben megkapta az Év Íjásza címet. 2015-ben a Teremíjász Európa-bajnokság első helyezése és teremíjászi világbajnoki címe mellett szabadtéren is megmutatta, hogy a nemzetközi élmezőnybe tartozik. Megnyerte az USA-ban rendezett U18-as szabadtéri világbajnokságot. 2016-ban sikerült megvédenie Ankarában U21-es Teremíjász Világbajnoki címét, valamint Európa-bajnoki és Európa Kupa-aranyérmes lett Bukarestben, a rangsorolóban új korosztályos országos csúcsot lőtt.

A világszövetség véleménye szerint a magyar sportoló jelenleg a világ legsikeresebb ifjúsági íjásza.
Viktor utazási költségeit 2013 óta a MOL Tehetségtámogató Program támogatja.

1998

Egyesület