Knoch Viktor

„A gyorskorcsolya egy különleges sportág, mert sok, apró részletnek kell rendben lennie egy adott pillanatban ahhoz, hogy a versenyző azt érezze, most jól fog menni neki. Azokon a napokon, amikor minden körülmény összeáll, és így sikerül az eredményeket is hozni, olyankor biztosan tudom, hogy érdemes ezt a sportot csinálni.”

Viktor 7 éves kora óta korcsolyázik, többszörös junior és felnőtt országos bajnok, az utóbbi években feltörekvő magyar short-track szakág egyik legeredményesebb képviselője. Nevéhez több, a magyar gyorskorcsolyázás történetében kimagasló eredmény fűződik.
Eddigi legjobb eredménye a 2009-es torinói téli olimpián elért 5. hely 1500m-en. 26 év után ez volt az első pontszerző hely, amelyet magyar sportoló téli sportágban elért.
Junior világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes. A 2014-es szocsi téli olimpián induló magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapat tagjaként 500 méteren 12. helyen zárt. Világkupa-győztes lett 2015-ben, ezzel 25 évesen a sportág első magyar világkupa-győzelmét érte el, egyben pályafutása első egyéni világkupa-érmét nyerte meg sporttörténelmet írva ezzel. A magyar férfi gyorskorcsolya-váltó tagjaként 5000 méteres távon is világkupa aranyérmet szereztek 2015-ben Sanghajban. Jelenleg a Budapesti Gazdasági és Kommunikációs Főiskola gazdaságmenedzsment szakára jár.

2007 és 2009 között segítette pályafutását a MOL Tehetségtámogató Program.

1989

Egyesület

Pécs Sport Nonprofit Zrt.

Edző

Telegdi Attila

2015: Felnőtt Világbajnokság – ezüstérem (Moszkva)
2015: Többszörös Világkupa győztes