Juhász Eszter

„A legnagyobb öröm számomra az, amikor érzem a színpadon, hogy tudtam hatni a nézőkre és egy olyan élménnyel térnek haza, amire napok múlva is szeretettel emlékeznek vissza.”

vallja az ifjú néptánc-tehetség, aki a népzene iránti szeretetét gyerekkorában a néptánc táborokban szívta magába.

A fóti Népművészeti Szakközépiskola Néptánctagozatára járt, majd Budapesten a Közgáz Kertész Táncegyletében és Kiskunmajsán a Mayossa Hagyományőrző Egyesület keretében néptáncolt.
Jelenleg a Magyar Állami Népi Együttesben énekel és táncol, amelyre nagyon büszke és egyben a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója. Egyre gyakrabban hívják népi zenekarok szólóéneklésre, valamint megtanult nagybőgőn is játszani. Számtalan népzenei és néptánc összejövetel résztvevője és szervezője, óvodásokat, kisiskolásokat tanít néptáncra, a népzene szeretetére.
2014-ben szólótáncversenyen Gyöngygalléros táncos díjat nyert. 2015-ben a Kórusok és Zenekarok Országos Szövetsége által szervezett versenyen megnyerte az “Arany Páva Díjat” az elérhető legrangosabb elismerést, amely nagy elismerés volt számára, mivel 20 éves kor alatt nagyon ritkán fordul elő, hogy ilyen minősítést adjon a KÓTA.
Eszternek a fellépéseihez szükséges népviseletek megvásárlásában volt 2011 óta több alkalommal is segítségére a MOL Tehetségtámogató Program.

1995

Legjobb eredményei

2011: Kálmán Lajos Nemzetközi Népdaléneklési Verseny (országos), arany minősítés
2012: Vécsey Vásárhelyi Népdaléneklési Verseny, 1. hely